Bine te-am găsit! Sunt Irina Ciureanu, psiholog și psihoterapeut.
Sunt aici să te ghidez, cu empatie, curiozitate și blândețe, în călătoria ta de vindecare emoțională.

O viață care ne dă sens și bucurie începe cu înțelegerea profundă a nevoilor și valorilor personale

Cred că doar atunci când înțelegem ce este cu adevărat important pentru noi, putem
să avem relații intrapersonale și interpersonale armonioase.

Am ajuns la această conștientizare în diferite momente-cheie din viața mea: din rolul de psiholog organizațional, din cel de psihoterapeut specializat în analiză tranzacțională, hipnoză clinică, psihotraumă și metoda AEDP, din cel de clientă activă în psihoterapie și, nu în ultimul rând, din rolul de om care a avut nevoie de o lungă călătorie interioară, până a înțeles care este adevărata sa menire. 

Daca astăzi sunt un terapeut încrezator in vindecarea clienților mei, asta se datoreaza formării AEDP, la Institutul din NY, o terapie modernă, bazată pe neuroștiinte și teoria atașamentului. Sunt unul dintre puținii terapeuti români care practică AEDP, si sunt bucuroasă să fac asta și la noi in țară.

De la informatica la psihologie

În copilărie am visat să devin balerină :), iar în adolescență am urmat  Liceul de Informatică din Bucuresti. Fascinată dintotdeauna, în sinea mea, de cunoașterea profundă a oamenilor și de înțelegerea motivațiilor lor lăuntrice, în 2000 m-am înscris la Facultatea de Psihologie. Alegerea de atunci, mai degrabă intuitivă, m-a adus mai aproape de omul și psihoterapeutul care sunt astăzi.

În următorii ani ai călătoriei mele, am lucrat, pe rând, ca psiholog organizațional și manager de resurse umane, roluri care mi-au oferit oportunitatea și bucuria să fiu în mijlocul oamenilor, să-i ascult activ, să mă conectez cu nevoile lor, dar și să le descopăr poveștile.

În paralel cu activitatea profesională din acești ani, am continuat să mă specializez în multiple formări psihoterapeutice și să obțin diferite certificări la școli de renume din România, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Am ales să-mi urmez, cu inima deschisă, misiunea de a ghida oamenii în călătoriile lor interioare de transformare emoțională

În toți acești 15 ani am ales să-mi ascult chemarea interioară: să ghidez oamenii, inclusiv din rolul de psihoterapeută, în călătoriile lor interioare de transformare
emoțională.

Nu cred în rețete standard sau în rețete-minune, dar fii sigur(ă) că voi fi alături de tine cu empatie și blândețe.

Cred, însă, într-o abordare holistică, validată științific, în care mintea și corpul sunt interconectate. Practic o terapie integrativista, ale cărei obiective sunt transformarea și sănătatea psiho-emoțională. Îmbin terapiile de scurtă durată cu cele de lungă durată și personalizez fiecare proces terapeutic în funcție de nevoile fiecărui om care are deschiderea și încrederea să înceapă și să-și continue, alături de mine, călătoria interioară.

Fie că în acest punct al vieții tale te întrebi cum găsești echilibrul între viața personală și cea profesională, te simți copleșit(ă) de numeroasele responsabilități zilnice cu care ai de jonglat, vrei să faci o schimbare de carieră, să-ți gestionezi emoțiile sau să știi cum să ai relații funcționale, eu sunt aici să te ascult cu atenție și curiozitate. Sunt aici să te ghidez către înțelegerea nevoilor tale profunde, esențiale pentru a trăi viața pe care tu ți-o dorești. Viața care îți dă sens și îți aduce bucurie.

Îți doresc să fii bine, să-ți asculți corpul și mintea deopotrivă. 💙